Het is bijna twee maanden geleden dat Pippa bij me kwam wonen. In die periode was ik zó druk met haar opvoeding en training, dat ik geen tijd had om nieuwe blogs te schrijven. Inmiddels is de rust wedergekeerd, en daarmee werd het ook tijd voor een nieuwe blogcategorie: favorieten & reviews. Met vandaag als onderwerp: de puppyitems van Pippa.

Halsband
In de gemiddelde dierenwinkel vind je (in mijn opinie) geen bijzonder leuke halsbanden. Ik wilde graag iets anders dan de standaard éénkleurige halsband, dus ging ik op onderzoek uit. Uiteindelijk (na flink wat weken zoeken), kwam ik op een leuke gestreepte halsband van Beeztees uit. Pippa groeit flink, en daarom heb ik direct 2 halsbanden besteld. Ik wist dat ze na ongeveer een halfjaar haar puppybandje niet meer zou passen, dus heb ik ook een toffe halsband gekocht voor als ze haar volwassen formaat heeft bereikt.

Kussen
Wanneer je een pup in huis krijgt, zul je waarschijnlijk ook een bench kopen. Hoewel ik voorstander ben van het gebruik hiervan, blijf ik het idee van een ijzeren kooi heel naar vinden.
Daarom besloot ik een mooi kussen uit te zoeken. Ik schrok behoorlijk van de gigantisch hoge prijzen (tussen de 60 en 80 euro is gemiddeld), en het heeft me flink wat moeite gekost om precies te vinden wat ik zocht, voor een prijs binnen mijn budget. Ik kwam uit op een kussen van het merk Lex & Max.
Ik heb zelf gekozen voor de kleur oudroze (dit blijft toch wel één van mijn favoriete kleuren), maar dit specifieke kussen is er in nog 23 andere kleuren.

Aan het begin was ik huiverig, omdat Pippa erg bijtgraag is, en ik niet verwachtte dat het kussen het zou overleven (ook vanwege de lage prijs), maar dat bleek een verkeerde inschatting. Inmiddels zijn we twee maanden, veel wasbeurten (het kussen en de hoes kunnen los worden gewassen, erg handig als je pup nog niet zindelijk is) en heel veel puppytandjes verder, maar hij ziet er nog piekfijn uit.

Speeltjes
Een groot deel van Pippa’s speelgoedstash bestaat uit mijn oude knuffels. Hier speelt ze graag mee, en slaapt ze vaak bovenop. De dag voor ik Pippa eindelijk mocht ophalen, besloot ik voor de zekerheid een bijtring te kopen, just in case. Dit bleek een goede inschatting te zijn. Met name de eerste weken was dit echt een oplossing voor haar bijterige aanvallen. Het fijne aan deze bijtring is, dat er ook nog een stuk stof aan zit. Pippa is al snel uitgekeken op speeltjes, maar deze ring (die ik om eerlijk te zijn vooral heb uitgekozen vanwege de schattigheidsfactor) heeft konijnenoren van stof, waardoor het speeltje haar aandacht langer vasthoudt.

Verder was ze ook gelijk verliefd op haar knuffeleend. Dit is een zogenaamde “flattie” (een knuffel zonder vulling), en daar heeft ze heel wat uren mee gespeeld. De specifieke eend is online niet beschikbaar, maar er zijn heel veel andere leuke flatties te vinden.

Puppydraagtas
Over dit item ben ik zelf niet 100% tevreden, maar omdat er veel vraag naar was, zal ik het toch even delen. Het idee van de puppydraagtas, was dat deze Pippa tot 20 kg zou kunnen dragen. Dit leek mij ook makkelijk met belopen van trappen (omdat pups dit nog niet mogen).
Ik heb een hele tijd gezocht tot ik een tas vond die groot genoeg was, en kwam toen uit op deze tas van Flamingo. De levertijd duurde 2 weken, en ik wachtte met smart af.
Helaas was de rits al vrijwel gelijk kapot. Jammer, want in praktische zin was de tas erg handig. Pippa lag er graag in, hij zorgde dat ze een stuk lichter aanvoelde, en binnenin de tas zat een riempje waar ze aan vast kon worden gemaakt. Ik heb de tas mogen retourneren, en uiteindelijk besloten geen nieuwe aan te schaffen. Als jij in de puppyperiode veel weg moet en je pup graag meeneemt, dan is zo’n tas wel het overwegen waard. Ondanks de pech met de rits, vind ik het concept wel erg handig!

Mijn laatste tip is voor mensen die krap bij kas zitten, maar wel graag goed hondenvoer willen hebben. Ik bestel voer via deze website (en nee: ik word niet gesponsord, maar ik hou wel van goede kortingen, dus die deel ik uiteraard met liefde). Mijn moeder raadde hem mij aan, en hier is het hondenvoer een stuk beter te betalen dan in de dierenwinkel.

En dat waren alweer onze favoriete puppyitems. Welk onderwerp wil jij graag zien in de volgende “favorieten” blog? Laat het me gerust weten!